In de eerste editie

Interview met Jett Rebel

Het gaat goed met Jett Rebel. Begin februari speelde hij Ahoy plat en half april startte hij met een tour die verschillende poppodia in heel Nederland aandoet. Hij is af van zijn drank- en drugsverslaving en wordt nu alleen nog maar high on music. Wij praten met hem over zijn liefde voor vinyl.

Shoppen met Sluwe

DJ De Sluwe Vos krijgt van ons 50 euro om aan de platen van zijn dromen uit te geven in platenzaak Killa Cutz in Amsterdam. Een veel te karig budget, zo blijkt. Met welke albums gaat hij naar huis?

Op bezoek bij Vinyl Friday

De liefde voor vinyl zit bij NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes diep, heel diep. Elke vrijdag presenteert hij Vinyl Friday, waar hij live op de radio alleen maar platen draait. Over smaak kun je met hem twisten, maar kom niet aan Billy Joel. Wij praten met hem over zijn liefde voor ronddraaiende dingen.

Soul, zweet & seks

Stax gaf kleur aan de muziek van de jaren zestig. Het label schonk ons onder meer Otis Redding, een van de grootste soulzangers ooit. Vijftig jaar na de spectaculaire doorbraak op een Amerikaans hippiefestival schetsen we een portret van dit baanbrekende label

En verder …
… De Grote Platenspelerstest, platen persen met Boudewijn de Groot, boeken over muziek, de leukste platenzaken, heel veel lijstjes en nog veel meer.

Bestel de nieuwste uitgaveĀ Ā hier

Vinyl Magazine #2