Over Vinyl Magazine

Vinyl Magazine is een tijdschrift over vinylcultuur, voor jong en oud. Rock, pop, jazz, klassiek, dance – Vinyl Magazine gaat dwars door alle genres heen en dwars door alle leeftijdsgroepen. Vinyl Magazine is voor iedereen die houdt van platen draaien. Samen met je vrienden dansend door de kamer, in je eentje met gesloten ogen op bank, luchtgitaar spelend op de tafel: je zet de naald op de plaat en je bent in een andere wereld.

Vinyl magazine gaat over muziek, het gaat over apparatuur, het gaat over de lol van platen draaien en platen verzamelen. Het gaat over de schoonheid van de platenhoes. Het gaat over die ene plaat die je na jaren zoek eindelijk vond.

Het gaat over onthaasten, vinyl is mindful, het laat je bewuster luisteren. Na twintig minuten is de plaat immers afgelopen. In dit digitale tijdperk is er een enorme behoefte aan échte dingen. Dingen die je vast kan houden, die je om kan draaien. Door een plaat te kopen maak je je favoriete muziek letterlijk eigen.

Over de makers

Vinyl Magazine wordt gevormd door een team van ervaren bladenmakers, tekstschrijvers, vormgevers en fotografen, die allemaal een liefde voor muziek en vinyl gemeen hebben. De hoofdredactie is in handen van Joachim Hilhorst. Aan het blad werken verder nog bekende namen mee als Robert Haagsma en dj St. Paul.

Abonneren