7x nieuw vinyl in week 31

1 augustus 2018
7x nieuw vinyl in week 31

Vinyl Magazine kiest uit alle nieuwe platen die deze week verschijnen – inclusief reissues – zeven releases uit. De lijst is niet volledig en zeer aanvechtbaar. Dit is de onze keuze uit het nieuwe vinyl van week 31.

Tindersticks – Curtains

De derde plaat van Tindersticks, en de laatste met het kenmerkende, rijk georkestreerde geluid vol strijkers. Op opvolger Simple Pleasures sloop er een randje soul voorzichtig de band rond Stuart Staples in. In zekere zin klopt het beeld van gesloten, zware gordijnen dat titel en cover oproepen dus wel. Mooie heruitgave, inclusief bonusmateriaal, van Music on Vinyl.

Jeff Buckley – Mystery White Boy: Live ’95-’96

Zoals bijna het volledig oeuvre van Jeff Buckley postuum verschenen live-album uit 2000. Het album werd samengesteld uit de opnames Buckleys moeder met een DAT-recorder maakte tijdens de tour na het verschijnen van Grace.

 

Lykke Li – So Sad So Sexy

Mocht er nog geen belletje rinkelen bij haar naam: Lykke Li schreef en zong het origineel van ‘I Follow Rivers’, door Triggerfinger tot een wereldhit gepromoveerd in de Lage Landen. So Sad So Sexy is haar eerste plaat sinds de Zweedse twee jaar geleden moeder werd – een plaat waarmee ze de popmuziek met volle overtuiging omarmt.

Elton John – Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy

Reissue van de plaat die in grote lijnen het verhaal vertelt van de muzikale carrières van Elton John en Bernard Taupie. Elton John noemde ooit Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy (1975) zijn beste plaat, en tevens zijn minst commerciële werk. Zonder smash-hit, maar met het prachtige ‘Someone Saved My Life Tonight.’

Swans – Soundtracks For The Blind

De zwanenzang van Swans – althans totdat de band in 2010 weer bij elkaar kwam. De muziek van de experimentele rockers uit Amerika is soms snoeihard, dan weer traag en uitgesponnen, maar eenvoudig is het nooit. Soundtracks For The Blind (1996) is bedoeld als een soundtrack voor een niet bestaande film. Denk Brian Eno-achtige soundscapes met overstuurde gitaren. Nu voor het eerst op vinyl verkrijgbaar – als vierdubbelelpee (en dus niet goedkoop).

Genesis – Selling England By The Pound

De vijfde studioplaat van Genesis werd oorspronkelijk uitgebracht in 1973, 45 jaar geleden. Het is de favoriete Genesis-plaat van gitarist Steve Hackett. De titel van het album verwees naar de steeds sterker wordende Amerikaanse invloed op de Engelse cultuur. Selling England By The Pound kwam tot een negende plek in de album charts, de hoogste ooit voor Genesis. De perst wist bij het verschijnen niet wat ze met de plaat aan moesten, gezien de nogal uiteenlopende beoordelingen, die van afwijzend tot lyrisch liepen.

Doors – Hello, I Love You

Exact 50 jaar nadat The Doors een nummer 1-hit hadden met ‘Hello, I Love You’, is de single opnieuw uitgebracht met de monoversie die speciaal voor de radio werd gemaakt destijds. Het nummer was afkomstig van het derde studioalbum van The Doors, Waiting For The Sun. Op de B-kant het nummer ‘Love Street’.

 

 

We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken en het gebruik te meten. Meer informatie.

Accepteren