7x nieuw vinyl in week 18: Jon Hopkins en DeWolff

3 mei 2018
7x nieuw vinyl in week 18: Jon Hopkins en DeWolff

Vinyl Magazine kiest uit alle nieuwe platen die deze week verschijnen zeven releases uit. De lijst is niet volledig en zeer aanvechtbaar. Dit is de onze keuze uit het nieuwe vinyl van week 18.

Leon Bridges – Good Thing

Leon Bridges - Good Thing

Drie jaar na debuutplaat Coming Home komt Leon Bridges eindelijk met opvolger Good Thing. Het grote talent van Bridges was al goed te horen op de eersteling, maar het ontbrak de zanger nog aan eigenheid en overtuigingskracht. Op Good Thing lijkt Bridges een stap in de goede richting te hebben gezet.

DeWolff – THRUST

DeWolff - Thrust

Ze gaan al zo lang mee dat je zou vergeten dat de bandleden van DeWolff nog zo jong zijn. Op THRUST – mooie hoes – staan weer elf vintage DeWolff-songs. In het huidige nummer van VINYL Magazine vertelt zanger/gitarist Pablo van de Poel over het ontstaan van THRUST. Ook verkrijgbaar op transparant vinyl.

Damien Jurado – The Horizon Just Laughed

Damien Jurado – The Horizon Just Laughed

The Horizon Just Laughed is de eerste plaat van Damien Jurado na de voltooiing van zijn Maraqopa-trilogie. Voor het eerst produceerde hij een album zelf, naar eigen zeggen een heel persoonlijk album. Jurado houdt het klein op The Horizon Just Laughed. In zekere zin keert hij terug naar z’n roots als singer-songwriter met een gitaar, maar de liedjes hebben een enorme zeggingskracht.

Jon Hopkins – Singularity

John Hopkins - Singularity

De toegankelijke en organische techno van Jon Hopkins valt in het hokje IDM – intelligent dance music. Deze week verschijnt Singularity, de langverwachte opvolger van Immunity, het album waarmee Hopkins doorbrak naar een groter publiek. Een aanrader voor komend festivalseizoen.

Howlin’ Wolf – Moanin’ In The Moonlight

Howlin' Wolf – Moanin' In The Moonlight

Heruitgave van het klassieke albumdebuut van Howlin’ Wolf, op rood vinyl. Niet de eerste reissue van deze plaat uit 1959 en misschien ook niet de beste. Maar wel een onmisbare must-have.

The Nels Cline 4 – Currents, Constellations

The Nels Cline 4 – Currents, Constellations

In de top 100 van beste gitaristen ooit zette Rolling Stone Nels Cline op plaat 82. De gitarist van Wilco is een echte alleskunner, zo vormt hij met gitarist Julian Lage al jaren een jazzduo. Samen met een ritmesectie hebben ze onder de naam The Nels Cline 4 een jazzalbum opgenomen: Currents, Constellations. De plaat verschijnt op het Blue Note-label; de verwachtingen zijn hooggespannen.

Gaz Coombes –World’s Strongest Man

Gaz Coombes –World's Strongest Man

Het derde soloalbum van de voormalige voorman van Supergrass. Het britpop-icoon houdt zich op z’n nieuwe plaat bezig met thema’s als mannelijkheid, geestelijke gezondheid en ego’s. Fijne single ook. Verkrijgbaar op roze vinyl.

We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken en het gebruik te meten. Meer informatie.

Accepteren