7x nieuw vinyl in week 20: Lenny Kravitz en Wings Greatest

17 mei 2018
7x nieuw vinyl in week 20: Lenny Kravitz en Wings Greatest

Vinyl Magazine kiest uit alle nieuwe platen die deze week verschijnen – inclusief reissues – zeven releases uit. De lijst is niet volledig en zeer aanvechtbaar. Dit is de onze keuze uit het nieuwe vinyl van week 20.

The Breeders - Last Splash

Terwijl de Pixies uiteenvielen door ruzies en strijd vormde bassiste Kim Deal haar eigen band: The Breeders. Het eerste album Pod kreeg veel bijval in de pers, maar pas bij opvolger Last Splash kregen The Breeders succes bij een groot publiek. Cannonball was een wereldwijde hit. Eerder dit jaar verscheen een nieuw album, nu worden door label 4AD de vijf eerder studio-albums opnieuw uitgebracht op plaat.

Lenny Kravitz – Greatest Hits

Lenny Kravitz - Greatest Hits

Als er een bezwaar tegen de muziek van Lenny Kravitz in te brengen is, dan is het waarschijnlijk dat het nét te glad is. De rafeltjes ontbreken. Hij doet alles goed, de liedjes zijn catchy, het zit muzikaal goed in elkaar, maar toch beklijft niet helemaal. Daarom is zo’n verzamelaar zo fijn. Het is als een weerzien met oude vrienden. Je begrijpt dat jullie uit elkaar zijn gegroeid, maar het is toch fijn om weer even samen te zijn. Dit best of-album is een heruitgave van de verzamelaar uit 2000. Grote hits als Believe in me en I’ll Be Waiting staan er niet op, alle andere oude vrienden wel.

Ryley Walker – Deafman Glance

Ryley Walker – Deafman Glance

Niet per se vrolijke muziek, maar wel erg mooi. Zijn persoonlijke worstelingen zijn het basismateriaal van Ryley Walker. Deafman Glance is de langverwachte opvolger van Golden Sings That Have Been Sung (2016).

Gas – Rausch

Gas - Rausch

Labelbaas Wolfgang Voigt van het Duits techno- en electrolabel Kompakt maakt zelf ook muziek. Het is spannende, melancholische minimale techno die zich ergens tussen ambient, idm en neoklassiek begeeft. Rausch is zijn nieuwste plaat – en ook deze dubbelelpee zal zijn weg vinden de liefhebbers van dit dromerige genre.

Jon Allen – Blue Flame

Jon Allen - Blue Flame

Hij werd ontdekt door Mark Knopfler van Dire Straits, werkte samen met samen met Seal, Emmylou Harris en Damien Rice: Jon Allen heeft flink wat strepen om op te staan. Zijn vorige vijf albums werden goed ontvangen, hoewel Allens muziek ook wat risicoloos werd genoemd. Op zijn nieuwe plaat, Blue Flame, spoort Allen de luisteraar aan de social media achter zich te laten en zich te richten op wat écht belangrijk is. Te beluisteren op vinyl dus, en niet op Spotify.

Wings – Greatest

Wings - Greatest

Maar liefst vier platen uit de catalogus van Paul McCartney komen deze week opnieuw uit op vinyl: New (2018), Chaos And Creation In The Backyard (2005), Thrillington (1977) en Wings Greatest (1978). Op dat laatste album zien we Paul McCartney in al z’n verschijningsvormen terug. Rockend op Junior’s Farm, bijna megalomaan op Live And Let Die, kneuterig op Silly Love Songs en ronduit gezapig op Mull Of Kintyre. En toch, en toch is het onweerstaanbaar.

Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel

Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel

Bijna ongeïnteresseerd zingt Courtney Barnett in parlando-stijl haar teksten. Maar schijn bedriegt, de nummers gaan bijna allemaal over mensen die zich proberen te verhouden tot de wereld om hun heen. Tell Me How You Really Feel is de opvolger van het veelgeprezen debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit . Op de 12”-single die als teaser verscheen op Record Store Day liet Barnett al horen gegroeid te zijn in haar nummers.

We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken en het gebruik te meten. Meer informatie.

Accepteren