Nieuwe nummers van ABBA aangekondigd

1 mei 2018
Nieuwe nummers van ABBA aangekondigd

Schattingen over het aantal verkochte platen lopen uiteen van 100 tot 500 miljoen. ABBA is zonder enige twijfel een van de meest verkochte bands ooit. In de afgelopen decennia zijn er vaak geruchten geweest over een reünie, maar het is er nooit van gekomen. Maar nu zijn er ineens twee nummers aangekondigd: een ballad (I Still Have Faith In You) en een uptempo nummer (Don’t Shut Me Down). De titels klinken in ieder geval als vintage ABBA-materiaal.

Nieuwe muziek van ABBA

De grote vraag is natuurlijk hoe goed de nummers gaan zijn. Hoe goed de muziek van ABBA ook is (laat daarover geen twijfel zijn), het is muziek van vroeger. De wereld zag er anders uit, de mensen zagen er andere uit en de muziek klonk anders. Worden de nieuwe nummers ouderwetse ABBA-nummers, nostalgisch geworteld in de jaren zeventig, of is de band meegegaan met de tijd en wordt de ABBA-sound aangepast aan het heden? De nummers zijn al opgenomen, maar we moeten nog maanden wachten voordat we het antwoord weten.

Ook aangekondigd: een virtuele tour met hologrammen in 2019. Het grote voordeel voor Agneta, Anni-Frid, Benny en Björn: we krijgen ze te zien zoals ze er in de jaren zeventig uitzagen en niet de verouderde versies van nu. Het nadeel: we krijgen ABBA niet te zien. Maar wie weet is het een voorproefje voor een echte reünie-tour. Op het net worden astronomische bedragen genoemd die de band zou kunnen krijgen voor een tour. Misschien speelt geld toch nog ergens een rol. Ondertussen zetten wij in afwachting van de nieuwe nummers onze favoriete ABBA-nummer nog maar eens aan.

We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken en het gebruik te meten. Meer informatie.

Accepteren