Record Store Day 2018 in 7 releases

20 april 2018
Record Store Day 2018 in 7 releases

Meer dan 500 releases verschijnen er morgen op Record Store Day. VINYL Magazine kiest er 7 (dat is bijna 1,5 %) uit om op te letten. Kijk voor de volledige lijst op de website van Record Store Day. Goede jacht!

Wilco – Live at the Troubadour

Wilco – Live at the Troubadour

Een dubbelaar met een live-opname van Wilco van 12 november 1996 in The Troubadour in Hollywood. Vooral nummers van A.M. en Being There, maar ook van Uncle Tupelo. Overigens: ook van Uncle Tupelo wordt er materiaal voor het eerst op vinyl uitgebracht: No Depression – Rarities.

Tom Waits – Brawlers, Bawlers & Bastards

Tom Waits – Brawlers, Bawlers & Bastards

In 2006 verscheen Tom Waits’ drieluik Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards oorspronkelijk alleen op CD (er was wel een limited edition met een 7-inch te koop). Pas in 2009 kwam er een boxset met zeven platen uit: drie dubbelaars met de losse delen van het drieluik en nog een plaat met bonusmateriaal. Onbetaalbaar uiteraard. Het bonusmateriaal blijft helaas achterwege, maar de drie dubbelelpees worden op Record Store Day afzonderlijk uitgebracht.

Led Zeppelin – Friends/Rock And Roll

Led Zeppelin – Friends/Rock And Roll

Vijftig jaar geleden werd de band opgericht – de invloed van Page, Plant & consorten op de rockmuziek kan niet worden onderschat. Deze 7-inch is de eerste Record Story day-release ooit voor de band, met niet eerder uitgebracht materiaal. Alleen de prachtige vormgeving is de aanschaf waard.

The National – Boxer Live In Brussels

The National – Boxer Live In Brussels

Afgelopen november speelde The National hun album Boxer integraal om het tienjarig bestaan ervan te vieren. Voor wie erbij was – of juist niet: een onmisbare live-registratie.

David Bowie – Welcome to the Blackout

David Bowie – Welcome to the Blackout

Geen Record Store Day zonder Bowie. Een driedubbelelpee met een opnames van de Isolar II-tour. Niet eerder uitgebracht materiaal. En dus toch weer begerenswaardig.

Erased Tapes – 1+1=X

Erased Tapes - 1+1=X

Het Engelse label Erased Tapes viert het tienjarig bestaan met een heel bijzondere box: de artiesten op het label (o.a. Nils Frahm en Kiasmos) hebben met elkaar, in verschillende samenstellingen, maar in één studio de twintig nummers die op de driedubbelelpee staan opgenomen. Schitterend vormgegeven en uitgevoerd.

Carter U.S.M. – 101 Damnations

Carter U.S.M. – 101 Damnations

Carter The Unstopable Sex Machine, zoals de band voluit heet, klinkt een beetje als de Pet Shop Boys aan de speed met wat punkinvloeden. Het is grappig, baldadig en plat: het is door en door Engels (en dan niet de sophisticated kant) en enorm aanstekelijk.

We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken en het gebruik te meten. Meer informatie.

Accepteren